Olja

Olja Okusi Slovenije

Ponujamo vam olivna in bučna olja vrhunske kakovosti. Kot posebnost vam ponujamo tudi olja z dodatki, ki popestrijo okus vaših jedi. Olja so pakirana v lično embalažo in so primerna za darilo.


Olivno olje

Slovensko primorje je eno najsevernejših območij, kjer oljka še uspeva. Bolj hladna klima daje slovenskemu olivnemu olju značilno aromo, predvsem pa zdravilno ugodno razmerje nenasičenih maščobnih kislin ter antioksidantov. Ekstra deviško olivno olje je pridelano z metodo hladnega stiskanja, zato so ohranjene vse naravne snovi oljkinih plodov.Visokokvalitetno olivno olje je polnjeno v keramiko, ki sodi med najstarejše in najbolj naravne materiala, ki olje ščiti pred sončno svetlobo.

Prekmursko nerafinirano bučno olje

Olje je izdelano iz kakovostnih praženih bučnih semen pridelanih v severovzhodni Sloveniji. Bučno olje je pomembno živilo in hkrati tudi zdravilo, saj vsebuje življensko pomembne nenasičene maščobne kisline, ter veliko vitamina E in mineralov. Visokokvalitetno bučno olje potrebuje tudi primerno embalažo za hranjenje, zato je polnjeno v ročno izdelano keramično steklenico, ki izraža lepoto in hkrati kvaliteto naravnega materiala. Uporaba: Bučno olje je predvsem primerno za pripravo različnih mesnih in zelenjavnih solat. Lahko ga uporabljamo tudi pri praženju jajc ter pripravi testenin in sladic.

Okusi naših olj