Čokolada

O čokoladi

V čokoladi so prvi uživali starodavni Maji in Azteki v Srednji Ameriki. Že pred več kot 3000 leti so njihovi vladarji pili grenak napitek imenovan Xocolat, ki so ga pripravljali iz zmletih in praženih kakavovih zrn. V Evropo so kakavova zrna v 16.stoletju prinesli Španci, ki so originalne recepte prilagodili svojemu okusu. Mi vrhunski temni čokoladi dodamo najkvalitetnejše suho sadje in sadeže, ki predstavljajo slovenske pokrajine. Tako pripravljeno čokolado ovijemo v bel ovoj, tako kot narava ovije in zaščiti sveža kakavova zrna.


Kakšne čokolade vam ponujamo?

Vse naše čokolade so ročno izdelane. Večina čokolad ima dodatke, ki razveselijo vse čokoholike. Nekatere so izdelane iz temne čokolade z minimalno 53% kakava. druge pa so iz vrhunske belgijske mlečne čokolade. Imamo pa tudi posebnosti, kot so na preimer zelene čokolade in čokolada z zlatom.

V naši ponudbi so  vam na voljo različni sklopi čokolad:

Čokolade Okusi Slovenije

Vsaka čokolada ima dodatke, ki predstavljajo neko slovensko posebnost ali pa posebnost ene izmed slovenskih pokrajin. Tako v naši ponudbi najdete čokolado z okusom potice, z bučnimi semeni ali pa čokolado s solnim cvetom iz Piranskih solin.

Taste of Xocolat

Čokolade v tej seriji kombiniramo z nenavadnimi dodatki, ki pa se odlično dopolnjujejo z okusom kakava v čokoladi. Taka dodatka sta na primer čili ali aloe vera.

Naše posebne čokolade

Ponujamo vam tudi bolj posebne serije čokolad. V ponudbi najdete suho sadje, oblito s temno čokolado, čokolado z 23-karatnimi zlatimi lističi, zeleno čokolado z okusom jabolka in čokolado s tartufi.

Okusi naših čokolad